Agia Paraskevi - Skiathos

Agia Paraskevi
'Agia Paraskevi beach_6315' - Skiathos
'Agia Paraskevi beach_6315' - Attribution: whitcombep

Både landsbyen Agia Paraskevi og stranden med samme navn er oppkalt etter kapellet i området, og ligger rundt 7 km unna Skiathos by. Ønsker du å prøve noe annerledes, noe som kan tilby både kvalitetsinnlosjering og masser av moro? Besøk Agia Paraskevi og bli overrasket over de lokales gjestfrihet og utvalget av hoteller og losji/overnatting, men også nattelivet og områdets fasiliterer. Landsbyen strekker seg utover en lang dal med en elv som løper hele året.

Landsbyens arkitektur er ikke så ulik fra den du finner på resten av øya, men det finnes pittoreske steder som minner om Pilion-regionen., Her kan du sitte i skyggen under høye trær og popler og nyte tradisjonell gresk kaffe. Som på resten av øya er det et stort akkomodasjonsutvalg, b.l.a. er det mange villaer og femstjernershoteller. På noen av dem finner du svømmebasseng åpne for publikum. Agia Paraskevi er et sommerferiested, og de lokale gjør alt for at du skal ha et godt opphold.

Er du ute etter hverdagsshopping eller mat og drikke, er det ingen grunn til å dra til Skiathos by. Rett ved vannkanten finner du mange vertssteder som serverer gresk mat. Det er verdt å prøve sjømat på disse stedene, og de smakfulle rettene sammen med sjøluften vil garantert gi deg lyst til å bli på øya for alltid!

Området passer for alle besøkende, uansett alder eller preferanser. Hvis du ikke ønsker å pendle til Skiathos by, men samtidig bryr deg om nattelivet, så er Agia Paraskevi stedet for deg. Det finnes nok av barer og kafeer i området klare for å underholde deg om kvelden. Hvis du ikke har noe imot å dra til Skiathos by for et par øl, så kan du gjøre det ved å ta taxi eller buss.

Stranden ligger svært nærme feriestedene og er en av de største på øya. Ikke bare er den organisert, strandbarene tilbyr alt fra solsenger og kaffe til små måltid og snacks til lunsj. Sjøen er ganske rolig og ideell for jetski og andre typer vannsport. Du kan også leie båter til mindre turer rundt øyen. Stranden er vanligvis travel, men rett ved siden av ligger det mindre og roligere strender. For de som liker å gå turer, så finnes det gåstier til Kechria gjennom dalen.

Det er verdt å ta seg en tur til Agia Paraskevi i juli, spesielt 26 juli. På denne dagen feires navnedagen til helgenen (Agia Paraskevi), og de lokale organiserer et gilde, på gresk “panygiri”. Disse typer gilder er typisk greske, og hver plass har unike måter å feire dem på. Mye moro, drikking og muligens dansing så vel som andre kulturelle begivenheter er stikkord. Ikke gå glipp av det!
Hoteller og leiligheter i Agia Paraskevi