Natteliv i Skiathos

Natteliv
'Skiathos Town - street of cushions' - Skiathos
'Skiathos Town - street of cushions' - Attribution: Jay Gooby

Ferie i Hellas assosieres med idylliske landskap og vakre øyer. For mange er det en ting til som viser seg å være uforglemmelig: nattelivet! Grekere vet å more seg og liker å feste om kvelden, noen ganger helt til morgenen. Forbered deg på å få med deg de beste festene og musikkbevigenhetene på Skiathos! Øyen er likevel ikke bare fester på klubber med heftig dansemusikk. Foretrekker du stillere kvelder ved sjøen med cocktailer og rolig musikk? Overalt på Skiathos finner man barer og klubber for hver sin smak.

Skiathos town at night,  Skiathos island, Sporades archipelago, Greece
'Skiathos town at night, Skiathos island, Sporades archipelago, Greece' - Aetherial Images / Shutterstock

Planlegger du å feste hele natten er de livligste områdene med mest unge mennesker som danser inne i og utenfor klubben, enten den såkalte Bar Street på østsiden av havnen, eller området nær Papadiamantis-gaten og Trion Ierarchon plass i gamlebyen. Siden de fleste klubber i Hellas ikke åpner før midnatt, anbefaler vi at du inntar en laid-back holdning og går ut ganske sent. Du kan starte kvelden din med noen drinker i barer ved vannkanten med vidunderlig utsikt over Bourtzi-festningen og de små, fargerike fiskebåtene. Senere på kvelden foreslår vi at du går på pub crawl fra den ene siden av øyen til den andre slik at du får med deg Skiathos natteliv fullt ut.

Barene og klubbene på øyen spiller alle typer musikk, fra mainstream pop til alternativ rock og jazz. For greske folkemusikkkvelder, kan du prøve “bouzoukia” hvor du kan lytte til gresk folke- og populærmusikk.

Et svært populært og kjent sted på øyen, også foretrukket av kjendiser, er cocktailbarene ved gamlehavnen, med putene på trappene, hvor du kan nyte cocktailen din i et avslappet sommermiljø! Disse barene er verdt å besøke fordi de har hatt blitt av de typiske stedene for å nyte en cocktail på Skiathos, og de er tett forbundet med besøket ditt på øyen. Atmosfæren er annerledes fra resten av barene og klubbene på Skiathos. Dette gjør cocktailen din til en minneverdig opplevelse!

For de av dere som liker kunst, så bør dere dra til utendørskinoen på øyen. Du kan kose deg med favorittfilmene dine under den stjerneklare greske sommerhimmelen. Er du på romantisk ferie er dette en fin måte å tilbringe en herlig kveld med partneren din. Alternativt kan du besøke kunstgalleriet og messesenter på festningen eller friluftsteateret ved siden av det hvor flere konserter, skuespill og andre kulturelle begivenheter tar plass om sommeren.

For familier og de av dere som foretrekker roligere ferier, anbefales det å dra til sørkysten hvor nattelivet er ganske begrenset og for det meste inkluderer måltider og et par drinker. For å oppsummere: Uansett hvordan musikksmaken eller nattelivspreferansen din er, så har Skiathos mange muligheter for alle sine besøkende!