Ta på deg badetøyet og dra til de vakre strendene på Skiathos

Strender
'Koukounaries beach, natural reserve pin, Greece' - Skiathos
'Koukounaries beach, natural reserve pin, Greece' PhotoStock10 / Shutterstock

Bortsett fra filmen Mamma Mia, Papadiamantis-romaner og nåletrærne på øyen er Skiathos mest berømt for sine vakre strender med hvit og gyllen sand og krystallblått farvann, ofte belønnet med blå flagg’. Brorparten av de beste strendene og de som er lettest tilgjengelige, ligger på sørkysten av øyen. Den mest kjente, Koukounaries, begynner ved enden av hovedveien. Strendene i nord er mye villere og ikke så beskyttet som de i den sørlige delen. En annen utrolig vakker strand på Skiathos, Lalaria, ligger på nordsiden. Den kan kun nås med båt, men skulle du besøke den, vil du føle at du er i himmelen. Det går shuttle-busser fra Skiathos by til Koukounaries. Disse stopper på nesten alle strender langs veien.

Stranden som ligger nærmest Skiathos by er Megali Ammos. Enten du reiser med familien din eller med en gruppe unge mennesker, så vil du like denne stranden fordi den ligger i gangavstand fra byen og derfor trenger du ikke kaste bort tid og penger på transport. Liker du vannsport, så finner du den mest organiserte vannskolen på øyen her. Det er en rekke vannsportskoler på flere strender inkludert Koukounaries, Banana, Troulos, Vromolimnos og Agia Paraskevi blant andre.

Megali Ammos beach at Skiathos island in Greece
'Megali Ammos beach at Skiathos island in Greece' - Panos Karas / Shutterstock

Koukounaries er trolig den beste stranden på øyen og har rykte på seg for å være en av de beste strendene i hele Hellas, sammen med Navagio-stranden i Zakynthos, Elafonissi i Chania, Porto Katsiki i Lefkada og et par andre. Den er spesielt kjent for sin fine, myke, gylne sand og de skjermete nåletrærne rett bak stranden. Det grunne farvannet er bra for svømming.

Koukounaries beach, natural reserve pin, Greece
'Koukounaries beach, natural reserve pin, Greece' - PhotoStock10 / Shutterstock

Banana beach er faktisk to strender, Big Banana og Small Banana. De ligger ti minutter fra Koukounaries til fots. Big Banana er ideell for vindsurfing, selv om det kan være vanskelig å ta med alt det nødvendige utstyret til stranden. De siste årene har den blitt svært populær blant unge mennesker pga heldagsfestene som tar plass i strandbaren. Small Banana er stillere og mindre befolket, selv om den ligger rett ved Big Banana. Stranden foretrekkes av naturelskere og nudister, selv om det ikke er så mange av dem lenger.

Banana beach, Skiathos, Greece
'Banana beach, Skiathos, Greece' - Mila Atkovska / Shutterstock

Vromolimnos er en annen strand som er elsket av unge mennesker pga sine strandbarer og festene som holdes her. Man finner luksuriøse hoteller og restauranter i området og sjøen passer bra til å stå på vannski.

Kolios er en mindre befolket strand og er ideell for familier med små barn fordi sjøen er rolig selv når det er store bølger på resten av øyen.

Kanapitsa pleide å være svært populær, men den er mye roligere nå og er den perfekte strand for de som søker mer alternative steder og aktiviteter. Den er utgangspunkt for dagsturer til Skopelos, en av de andre øyene på Sporades.

Kanapitsa Beach with sunbathers, sailboats and speedboats in a deep blue Aegean sea.
'Kanapitsa Beach with sunbathers, sailboats and speedboats in a deep blue Aegean sea.' - PJGCC / Shutterstock

Lalaria er den mest spektakulære stranden på Skiathos, sammen med Koukounaries, selv om disse strendene er komplett forskjellig. Lalaria er en småsteinete strand på nordøstsiden av øyen, ganske langt fra Skiathos by. Du kommer definitivt til å elske Lalaria med sin unike og ville skjønnhet. Det er ingen fasiliteter eller solsenger på stranden, så du må derfor ta med deg litt nødvendig utstyr selv.

Lalaria beach and the famous holey rock at Skiathos island in Greece
'Lalaria beach and the famous holey rock at Skiathos island in Greece ' - Panos Karas / Shutterstock

Hver øy i Hellas har utrolige strender som varierer fra steinete til sandaktig og myk. På Skiathos finner du en strand som gjør alles ferie til en drøm!

Lalaria Beach, Skiathos Island, Greece
'Lalaria Beach, Skiathos Island, Greece' - Mila Atkovska / Shutterstock