Den sjarmerende Skiathos by

Skiathos by
 - Skiathos

Alle øyer i Hellas har sin hovedstad, vanligvis kalt “Chora”. Straks du ankommer havnen i Skiathos by, innser du hvor fengslende øyas skjønnhet er. Havnens romantiske atmosfære er sjarmerende, i likhet med utsikten fra Bourtzi-festningen og de mystiske, grønne omgivelsene. Øyen har en unik kosmopolitisk karakter sammen med turistattraksjonene og naturens ville skjønnhet.

Skiathos by er øyas hjerte. Alle store begivenheter og aktiviteter skjer her. Man finner en rekke restauranter, barer, klubber, butikker og andre fasiliteter, slik som turistkontor og bilutleie, alt for å gjøre oppholdet ditt så komfortabelt som mulig. Byen er også kjent for sitt yrende nattliv. Mengder av unge mennesker drar til øya fra hele Hellas og utenlands for å oppleve en uforglemmelig ferie etter at man har gått ut av enten videregående eller universitetet.

Byen har 5000 innbyggere, men antallet øker betraktelig i løpet av sommermånedene når folk som opprinnelig er fra Skiathos, men som har flyttet til større byer for å jobbe, kommer tilbake for sommeren. Brorparten av befolkningen er i Skiathos by, ettersom resten av øyen knapt er bebodd. Byen ligger i den østre delen, og dens geografiske posisjon gjør at bukten er skjermet og uten vind.

Å gå nedover gatene i byen er en strålende måte å tilbringe en avslappet aften på øyen, og også en måte å gjøre deg kjent med dens arkitektur og innbyggernes levemåte. Husene er små og enkle, en kombinasjon av ulike stiler påvirket både av den typiske arkitekturen på øya, men også av regionen Pilion, som dominerer den nærmeste fastlandsbyen, Volos. I Skiathos by finner du Papadiamantis-huset , som fungerer som et museum. Mens du går i de småsteinete gatene i byen, kan du besøke suvenirbutikker eller andre dagligvarebutikker klemt inn i Papadiamantis-gaten. Vi foreslår at du unngår å bruke bil i de smale smugene i byen, ettersom det er nesten umulig, om ikke forbudt.

Bortsett fra de vanlige turistattraksjonene, slik som Bourtzi-festningen, slottet i gamlebyen og det yrende nattelivet, så kan du også dra på noen av de varierte kulturelle beguvenhetene som inntreffer i byen i sommermånedene. Kommunen organiserer i juli og august en kulturfestival i den gamle skolen på innsiden av Bourtzi-festningen: den er oppkalt etter den berømte historien “A Dream On The Wave” av Alexandros Papadiamantis . Om du snakker gresk har ingen betydning. kunst er et “lingua franca” som alle forstår på sin egen måte. I begynnelsen av september er det “Fiolindager”, til ære for ubåten “Katsonis” som sank under andre verdenskrig. Byens historie er forbundet med andre verdenskrig. På den tiden ble byen bombet og ødelagt av tyskerne, men Skiathos-innbyggernes sterke moral og ånd overlevde, og førte til at de maktet å gjennoppbygge byen fra bunn! Disse festivalene er ideelle for kulturelskere som vil bli kjent med greske litteratur- kultur- og musikktradisjoner.

Skiathos by er øyens livsnerve. Nesten alt skjer her. Bestill deg en reise og se det selv!
Hoteller og leiligheter i Skiathos by