Klima og vær i Skiathos

Vær
'Skiathos island, Greece' - Skiathos
'Skiathos island, Greece' PhotoStock10 / Shutterstock

Planlegger du å dra til Skiathos i ferien, trenger du ikke å bekymre deg for når på året du skal reise, ettersom øyen er like vakker hele året.

Man skulle kanskje tro at alle greske øyer er som Kykladene, veldig varmt og tørt. Besøker du Skiathos oppdager du at dette ikke er tilfelle for alle øyer i Hellas!

Skiathos ligger nordvest i Egeerhavet veldig nærme Pelion-fjellet, og av den grunn er klimaet og været ganske påvirket av fjellklimaet i regionen.

Om sommeren ligger gjennomsnittstemperaturen på 30°C om dagen, men den kan lett nå 37°C i den varmeste perioden fra midten av juli til midten av august. Heldigvis har øyen massevis av trær som bidrar til å gjøre temperaturen levelig. I sommermånedene er det ofte en forfriskende bris som også skaper en avkjølende atmosfære og gjør oppholdet ditt mer enjoyable. På kvelden kan du gjerne ta på deg en ekstra genser eller jakke, for brisen kan noen ganger være ganske kjølig. Et særetrekk med sommeren her er de sterke vindene, de såkalte Meltemia. Disse er typiske for Egeerhavet, og noe du må ta med i beregningen når det gjelder bekledning og båtturer, spesielt hvis du besøker øyen i juli eller august. Liker du å solbade og ønsker å få en fin farge, så er det lurest av deg å besøke Skiathos om sommeren.

Foretrekker du å besøke øyen om våren, risikerer du å bli fjetret av de nydelige fargene på blomstene i engene, blomstringen i trærne og de fine duftene. Våren på Skiathos vil få deg til å endre oppfatning om de treløse greske øyene. Været er nesten like nydelig som om sommeren med en gjennomsnittstemperatur på mellom 17-20°C på dagtid. Selv om temperaturen er høy nok til å nyte solen uten å bli solbrent, er vannet fortsatt ganske kaldt om du skulle ønske å svømme. I hvert fall i forhold til idealtemperaturen i sjøen, som man finner på begynnelsen av høsten, spesielt i september. Likefullt, fra oktober endrer været seg gradvis, og det er en betydelig nedgang i temperatur, den varierer mellom 17-20°C, mens gjennomsnittstemperaturen i september er 25°C. Vannet blir også kaldere og sjøen mye røffere.

Når det gjelder nedbør på øyen, kan du oppleve lette eller kraftige regnskurer fra juni til august innimellom og av og til et par stormer, men det varer ikke lenge før solen skinner igjen. Fra mars til mai kan det være regnfullt nå og da. Det kraftigste regnfallet skjer fra oktober og varer gjennom hele vinteren, 101-200mm.

Vinteren på øyen er en historie for seg. Den er mye roligere og mer fredfull. Klimaet er mildt, men været kan være vekslende og sterke stormer kan treffe øyen. Det har vært år med lett snøfall, spesielt i januar og februar, noe som har gjort landskapet enda mer pittoresk.